PDA

View Full Version : De affaire Micha Bellen


Chlodovech
Monday, March 6th, 2006, 10:16 PM
http://www.hln.be/hln/artikels/foto/large_119727.jpg


Wie volgt de affaire van de import-Belg 'Micha Bellen'?

Een Rwandees adoptiekind in Vlaanderen, bekeerd tot de islam, en radicaliserend - tenslotte opgepakt in Pakistan - met de autoriteiten getipt door z'n pleegvader Johan Bellen, voor de christen-democraten zetelend in de gemeenteraad te Diest.

'k Las aanvankelijk iets in de weekendkrant van HLN, maar vond niks op de webstek, evenmin op die van een andere krant. Uiteindelijk trof ik drie weggestopte berichten, en dat vandaag. Wie zich de commotie rond Rob "Klop" Verreycken ( Vlaams Belang mandataris die huiselijk geweld ten laste werd gelegd, uitvoerig belicht door de kranten, en met voortdurende verwijzing naar het VB) herinnert, zal misschien zijn wenkbrauwen fronsen bij de huidge windstilte, in twee van de drie onderstaande artikelen wordt de CD&V of de politieke functie van Johan Bellen zelfs niet vernoemd.

Dit is alles wat ik vond, 's niet veel:

Ouders laten zoon oppakken in Pakistan (http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=G3PP34A3)
"Micha is geen terrorist" (http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GTGP3281)
Micha Bellen nog tijdje in Pakistaanse cel (http://www.hln.be/hln/cch/det/art_179277.html)

wat
Monday, March 6th, 2006, 11:20 PM
Ja, ik heb het ook gehoord en mijn eerste gedacht was "wr een Belg". Toen wist ik nog niet dat het om een geadopteerde persoon ging.
Het zou alleszins heel wat gesprekstof geven, moest een moslimterrorist voortkomen uit een braaf christelijk Vlaams gezin.